لاله (گیاهی است با نام علمی تولیپاTulipa،از خانواده لیلیاسهLiliaceae)

دنیای کار و فناوری بهارستان(حرفه و فن)

وبلاگ تحسین شده مسابقات وبلاگ نویسی فرهنگیان استان تهران

لاله (گیاهی است با نام علمی تولیپاTulipa،از خانواده لیلیاسهLiliaceae)

مشخصات گیاه شناسی:گیاهی است با نام علمی تولیپا Tulipa، از خانواده لیلیاسه Liliaceae، برگ هایش بیضی شکل یا نیزه ای اند.
از میان برگ ها ساقه ای بلند و کشیده سبز شده و گل با شش گلبرگ رنگی در نوک ساقه گل دهنده ظاهر می شود. رنگ گل ها ممکن است سفید، قرمز، صورتی یا زرد باشد.
تنوع رنگ گل ها به دلیل ژن هایی است که در پیاز وجود دارد، در موقع خریداری پیاز می توان وضعیت رنگ گل ها را از تولیدکننده پیاز پرسید. پیاز در واقع نوعی ساقه زیرزمینی است که دارای مواد مغذی بوده و موجب رشد و زندگی اندام های گیاه می شود.
روش تکثیر لاله:
لاله به وسیله کاشت پیاز تکثیر می شود، در زمان رشد، جوانه های کناری پیاز نیز رشد
نموده و غده های جدید را تولید می کنند.
روش کاشت پیاز:
مناسب ترین زمان برای کاشت پیاز لاله، اواخر پاییز است. خاکی که برای این گیاه انتخاب می شود باید سرشار از ماسه و شن و کاملاً قابل نفوذ باشد. از آن جایی که آفتاب را دوست دارد بهتر است در محل های آفتابگیر کاشته شود.
عمق مناسب برای کاشت پیاز ده سانتی متر است اما برای پیازهای درشت می توان آنها را در عمق پانزده سانتی متریِ زمین کاشت. پیازها را در کنار یکدیگر بکارید و رویشان را با کاه، برگ های خشک یا کمپوست بپوشانید تا از سرمای زمستان محافظت شوند. این پوشش را در بهار کنار بزنید. لاله هایی که به این ترتیب کاشته می شوند در ماه های فروردین و اردیبهشت به گل می نشینند.
تذکر:
توجه داشته باشید هدف از کاشت پیاز در پاییز این است که پیازها یک دوره سرما را ببینند، در طول فصل پاییز تا اواخر زمستان نیاز به آبیاری ندارد، در مناطق خشک و کم باران از اواخر زمستان به مقدار کم به آن آب بدهید.
عملیات بعد از گلدهی:
زمان گلدهیِ لاله ماه های فروردین و اردیبهشت است. بعد از پایان عمر گل ها، آبیاری را قطع نموده و ساقه گل دهنده را با قیچی جدا کنید و به گیاه فرصت بدهید تا برگ هایش خشک شوند. وقتی برگ ها خشک شدند، پیازها را به آرامی طوری که آسیب نبینند با بیلچه از زمین خارج کنید. از بالای غده ها، برگ ها و اندام های هوایی را بریده و خاک های اطرافِ غده ها را با دستمالِ خشک تمیز کنید. این پیازها باید برای کاشت مجدد (یعنی پاییز) در محل خشک و خنک که تهویه داشته باشد نگهداری شوند.
توضیح:
از نگهداری پیاز در کیسه های پلاستیکی که فاقد جریان هوا هستند خودداری نمایید. مناسب ترین ظروف برای نگهداری پیاز، سبدهای حصیری هستند، این سبدها را در محلی با دمایی معادل 18 تا 20 درجه سانتی گراد قرار دهید.
تولید لاله زودرس:
با کمی ابتکار و صرف وقت می توانید کاری کنید که لاله در زمستان به گل بنشیند، برای این کار در اوایل پاییز هر 5 تا 10 عدد پیاز را در یک گلدان بکارید. (از خاک سبک یعنی ماسه و کودبرگ استفاده کنید) گلدان را تا اواخر پاییز در هوای آزاد قرار دهید تا پیازها ریشه بزنند سپس گلدان را به قسمت داخل ساختمان یا گلخانه منتقل کنید در این صورت لاله در اواسط زمستان گل می دهد.


مراقبت های لازم:
زمانی به لاله آب بدهید که خاک خشک شده باشد. جمع شدن آب در خاک و رطوبت زیاد، موجب پوسیدگی پیاز می گردد.
در موقع کاشت، پیازهای سالم را از انواع ناسالم جدا کنید، یک پیاز آلوده، خاک و در نتیجه همه پیازها را آلوده می کند.
لاله به کود احتیاجِ چندانی ندارد، در صورت تمایل می توان از کودهایی که مواد معدنی دارند استفاده نمود. اما بهتر است از کود ازته استفاده نکنید. لاله نقش مهمی در طراحی باغچه، بازی می کند، کاشت تعداد زیادی پیازِ لاله در گوشه ای از باغچه جذابیت خاصی به باغچه می بخشد، ضمنا بسیار مناسبِ پرچین های سنگی و قسمت هایی از باغچه است که با قلوه سنگ تزیین می شوند.
چگونه از گل بریده لاله استفاده کنیم؟
همیشه گل لاله را از انتهایی ترین قسمت ساقه جدا کنید تا ساقه بلندی داشته باشد. ساقه گل زمانی باید جدا شود که گل هنوز حالتِ غنچه دارد و کاملاً شکفته نشده است. غنچه ها به آرامی در داخل اتاق باز شده و فضا را معطر می کنند.
همه روزه آبی را که گل بریده در آن قرار دارد عوض نموده و از آب تازه استفاده کنید.



javahermarket

[ دو شنبه 21 اسفند 1391برچسب:,

] [ 11:27 ] [ جلال محبی ]

[ ]